Wie ben ik

Mijn naam is Judith. Ik woon samen met mijn man in Boxtel. Wij hebben het geluk gehad twee gezonde kinderen te krijgen, Tijn en Filou.

Door mijn voormalig werk in een zorghuis voor ernstig zieke kinderen besef ik hoe anders het soms kan zijn. Afscheid nemen was daar een belangrijk thema; afscheid nemen van een gezond kind, van toekomstdromen en verwachtingen. En soms afscheid nemen omdat het kind overlijdt.

Om ouders, broertjes en zusjes hier nog beter in te kunnen begeleiden heb ik de opleiding tot ritueel begeleider gevolgd. Inmiddels werk ik volledig als zelfstandige en heb al vele families kunnen begeleiden bij hun afscheid van een dierbare.

Afscheid nemen kan maar één keer. En als dat op een goede, betekenisvolle manier gebeurt, dan is dit een eerste stap in een gezond rouwproces. Mijn taak hierin is steun en begeleiding bieden aan de nabestaanden, teksten schrijven met persoonlijke symbolen of thema’s als rode draad, samen op zoek naar betekenisvolle handelingen en de afscheidsviering vorm geven en voorgaan.

Als er dan uiteindelijk een warm, persoonlijk en waardevol afscheid is gerealiseerd dan is er heel veel voldoening. Niet alleen bij mij, maar vooral ook bij de nabestaanden. Met die basis kunnen zij verder. En dat gun ik iedereen die te maken krijgt met verlies.